‘Mijn achtergrond? Ik ben als epidemioloog gepromoveerd op het maken van kosteneffectiviteitsanalyses voor darmkankerscreening. Daarna heb ik mij 7 jaar beziggehouden met data analyses voor kwaliteitsverbetering in de huisartsenzorg. Big data, rekenmodellenen complexe algoritmes zijn mij niet vreemd, maar ik merkte op mijn vorige werkplek dat ik me niet meer verder kon ontwikkelen. Bij Truston zit ik in het nieuwe team Data Science en BI. Het doel is om informatieproducten aan te bieden aan zorgverzekeraars. Dus een stap verder dan beheer, ook kennis toevoegen aan data.

Ik zeg altijd: ‘Ik ben voor een ict’er geen goede programmeur maar voor een epidemioloog, wel een bovengemiddelde goede programmeur’. Mijn meerwaarde zit in analytisch en kritisch denken, en het vermogen om vragen van klanten te vertalen naar technische oplossingen.’

© Copyright - Truston 2018