ONVZ Zorgverzekeraar

Summary

Soepele migratie van het Oracle Health Insurance applicatielandschap van ONVZ van een on premise infrastructuur naar Oracle Exadata Cloud Service.

Included Oracle products

Oracle Database to Oracle Cloud.

Business challenge

Truston biedt een shared service center voor zorgverzekeraars en is gespecialiseerd in het kostenefficiënt gebruik en het bereiken van maximale toegevoegde waarde met het Oracle Health Insurance (OHI) product. De gedeelde on premise hardware was toe aan periodieke vervanging. ONVZ was op zoek naar manieren om de IT kosten omlaag te brengen met minimale risico’s in de migratie. Tegelijkertijd had ONVZ de wens om meer flexibiliteit in verwerkingscapaciteit tijdens piekperiodes te realiseren en om eenvoudiger op- en af te kunnen schalen in het aantal en het gebruik van testomgevingen.

Why Oracle

Zorgverzekeraars, zoals ONVZ, verwerken zeer grote hoeveelheden data. Zorgverzekeraars hebben met verschillende piekverwerkingen te maken, bijvoorbeeld bij het verwerken van periodiek ingediende zorgdeclaraties of tijdens het overstapseizoen aan het einde van het jaar. Oracle Exadata Cloud Service levert ongeëvenaarde prestaties voor de zware verwerkingen door de OHI-applicatie. De gunstige wijze van licensering in de Oracle Cloud Infrastructure zorgde voor de beste fit voor kostenbeheersing in de project- en beheerfase.

Results

De migratie van het OHI-systeem, inclusief de vele koppelingen met andere systemen, is uitgevoerd zonder merkbare verstoringen. De prestaties van het OHI-systeem zijn aantoonbaar verbeterd. De structurele kosten voor infrastructuur zijn verlaagd en ONVZ hoeft zich geen zorgen te maken over toekomstige hardware vervangingen. Met de migratie van hun primaire backoffice systeem naar Oracle Cloud Infrastructure kan ONVZ op een eenvoudige en laagdrempelige manier meeliften op de toevoegingen en verbeteringen aan de Oracle Cloud Infrastructure diensten, waarmee de architectuur blijft door ontwikkelen.

Customer comment

De migratie is goed gegaan. Na een zorgvuldige voorbereiding is de migratie gefaseerd uitgevoerd en is het uiteindelijke ‘omzetten van de knop’ zonder problemen verlopen. Naast de behaalde technische, continuïteits en financiële doelen, was er uiteraard nog extra aandacht voor compliancy en security aspecten rondom het nieuwe hosting platform. Dit is naar tevredenheid geborgd.

About ONVZ

ONVZ. Eersteklas Zorgverzekering
Iedereen heeft recht op toegang tot goede zorg. Bij ONVZ geloven we erin dat verzekerden hun eigen zorgkeuzes moeten kunnen maken. ONVZ doet daar als eersteklas zorgverzekeraar alles aan. We ondersteunen verzekerden met preventie, want iedereen blijft natuurlijk het liefst fysiek en mentaal gezond. Als zorg nodig is bieden wij ruime dekkingen en wijzen wij verzekerden de weg naar uitstekende keuzes in zorg en gezondheid. Met excellente service en persoonlijke aandacht. En ruimte om zelf te kiezen, want eigen regie voor onze verzekerden vinden wij heel belangrijk.

Related links

© Copyright - Truston (an IG&H company) 2018 - [xyz-ips snippet="Current-Year"]